Nakon što smo se kvalificirali u program Zicer Startup Factory-a zajedno s još 18 timova, tijekom osam tjedana prolazili smo kroz intenzivnu edukaciju s domaćim i stranim startup stručnjacima, a sve kako bi u prosincu predstavili svoje ideje i usluge na konferenciji Zagreb Connect. Ukupna vrijednost bespovratnih novčanih sredstava koje je Grad Zagreb osigurao za pobjedničke timove iznosila je 550.000 kuna. Zadovoljstvo nam je reći da smo se nakon održanog pitching natjecanja, po ocjenama stručnog žirija plasirali među pet najboljih ekipa i osvojili novčanu nagradu u iznosu od 100.000 kuna!

Foto izvor: ZICER

Izjava voditelja SeaCras tima, dr.sc. Stipe Lukina: „SeaCras je startup specijaliziran za obradu satelitskih podataka i usluge monitoringa kvalitete mora i kopnenih voda. SeaCras pruža pravodobne informacije koje služe optimizaciji proizvoda i usluga u plavoj ekonomiji poput sektora akvakulture i turizma. Robusnom statističkom analizom satelitskih podataka kvantitativno određujemo neke od najvažnijih mikrobioloških i kemijskih parametara kvalitete voda na čitavom području vodnih tijela. Na taj način pružamo komplementarno rješenje klasičnom uzorkovanju te pružamo češću i potpuniju informaciju. Naše usluge su u potpunom skladu s Europskim zelenim planom i planom razvoja plave ekonomije, a sve to uz nula emisija ugljikovog dioksida. Trenutačno smo u pregovorima s prvim klijentima te očekujemo brzi izlazak na tržište.“

Foto izvor: ZICER

Osvojena sredstva utrošiti će se na jačanje najbitnijih segmenata našeg poslovanja kroz ugovoreni jednogodišnji projekt sa ZICEROM. Mjerljivi pokazatelji projekta garantiraju njegovu učinkovitu provedbu nakon koje ćemo biti spremni za daljnje skaliranje naših usluga. Pratite nas za daljnje novosti!