SeaCras među pobjednicima Regenerative Blue Economy izazova

Svjetski ekonomski forum uvrstio je SeaCras među top najbolje svjetskih inovatore u području održivosti plave ekonomije kao dio Regenerative Blue Economy Challenge inicijative!

U konkurenciji više od 200 tvrtki koje su ušle u uži krug te nakon nekoliko krugova evaluacije, naš projekt ‘Coastal Intelligence’ prepoznat je kao jedan od najcjelovitjiih i najinovativnijih rješenja namijenjenih korisnicima u priobalnom turizmu, akvakulturi, pomorskom prometu i sektoru energetike.

SeaCrasovo rješenje 'Coastal Intelligence' među pobjednicima Regenerative Blue Economy izazova

Tvrtke koje su sudjelovale, trebale su ponuditi rješenja za probleme poput onečišćenja obalnih voda, uništavanja morskih staništa, manjka podataka o stanju mora, utjecaja klimatskih promjena, nekontroliranog pomorskog prometa, prekomjernog izlova ribe i obnove koraljnih grebena.

Coastal Intelligence, kao projekt koji je dobio priznanje uključuje integrirani nadzor i praćenje stanja mora u priobalju, aplikaciju za demonstraciju održivosti te mjerenje učinka i ciljeva oporavka morskog okoliša za potrebe ESG reportinga.

Lista partnera Regenerative Blue Economy izazova

Regenerative Blue Economy Challenge koji je organizirao UpLink – Svjetski ekonomski forum financira Ministarstvo gospodarstva i planiranja Kraljevine Saudijske Arabije, zatim WAVE i Friends of Ocean Action grupe, te uz doprinose partnera ekosustava: Builders Vision, Fauna & Flora, G20 CORDAP (Coral Research & Development Accelerator Platform), Global Fund for Coral Reefs, NCECKSA, Red Sea Global, SVCL, OceanX, AVEVA.

Svjetski ekonomski forum predstavio je pobjedničku kohortu na Climate Weeku NYC 2024. u New Yorku.

Izuzetno smo ponosni na ovo priznanje i to nam daje dodatni vjetar u leđa da nastavimo raditi na integriranom razvoju i monitoringu stanja mora, i na koncu, učinkovitijoj zaštiti morskog okoliša.