SeaCras istaknut u Cruising Journalu zbog svojih AI rješenja za očuvanje morskog okoliša

Izuzetno smo ponosni što je SeaCras istaknut u najnovijem izdanju Cruising Journala, jednog od najčitanijih časopisa o cruising industriji na svijetu, s člankom Protecting the Seas for a More Sustainable Future, te što je Coastal Intelligence, naše rješenje temeljeno na umjetnoj inteligenciji prepoznato kao model za učinkovito očuvanje morskog okoliša!

Onečišćenje mora globalni je problem s ogromnim ekonomskim, ekološkim i društvenim posljedicama. Nedostatak sustava ranog upozoravanja i neprovođenje nadzora nad onečišćenjem dovode do gubitaka od preko 20 milijardi eura samo na teritoriju EU-a. Također, 79% morskog dna uz obalne vode smatra se ugroženima, što uzrokuje velike gubitke u biološkoj raznolikosti.

Satelitska slika luke Málaga s ciljem boljeg očuvanja mora u putničkim lukama diljem svijeta.

Učinak cruising industrije na morski okoliš mnogih destinacija i gradova tek treba prvi put biti procijenjen kako bi se moglo preventivno djelovati i optimizirati operacije s ciljem dugoročno održivog načina poslovanja.

Naš proizvod, Coastal Intelligence, rješava ključne izazove s kojima se suočavaju dionici u plavoj ekonomiji, poglavito u kruzing industriji i turizmu:

  • pristupačno i ekološki održivo praćenje velikih morskih područja
  • usklađenost operacija i poslovanja kompanija s ESG standardima (prema GRI i ESRS smjernicama)
  • prevencija onečišćenja i sprječavanje greenwashinga putem transparentnog izvještavanja o ljudskom utjecaju na morski okoliš

Analiza satelitskih snimaka visoke prostorne rezolucije koju provodi SeaCras igra ključnu ulogu za očuvanje zaštite morskog okoliša unutar cruising industrije. Pružanjem podataka i analiza omogućujemo kruzerskim kompanijama i lukama da pomno prate ekosustave, spriječe negativan utjecaj na okoliš i usklade se s međunarodnim standardima održivosti — što je također istaknuto u najnovijem online članku Cruising Journala, gdje je SeaCras istaknut kao jedan od globalnih inovatora u području plave ekonomije.

Mjerenje učinka cruising industrije na morski okoliš iznimno je važno s aspekta destinacijskog menadžmenta turizma u priobalju, jer u lancu vrijednosti i opskrbe sudjeluju brojni dionici koji pokreću ekonomiju, posebno u manje razvijenim regijama.

Zaštita mora, oceana i zajednica u priobalju nije samo naš cilj – ona je u samoj srži svega što radimo.

Želite saznati kako vam možemo pomoći u postizanju sustainability ciljeva? Kontaktirajte nas i zajedno istražimo mogućnosti oblikovanja budućnosti cruising industrije.